vrijdag 10 mei 2013

Indiase Tomaten-Zevenblad soepZevenblad een 'plaag' in de tuin?
Vind je Zevenblad een 'on-kruid'?

Ik niet hoor! Ja, in het begin wel... Balen als een stekker! Neem je ook een keer een paar zakken compost van de gemeente mee en wat krijg je cadeau? Jawel: Zevenblad! Grrrrrrrr..... Voortaan blijven wij zelfvoorzienend met onze eigen compost, al kost dat een beetje meer moeite dan een zak open trekken...
Binnen de kortste keren verspreidt Zevenblad zich als een lopend vuurtje. Allereerst natuurlijk aan het ruimen, maar dat is onbegonnen werk. Nu hebben wij een heel natuurlijke tuin, werk ik met bloesemremedies en ben ik bezig met de helende kwaliteiten van de natuur, dus ik ging het Zevenblad eens anders bekijken.

Ook zo vastzittend aan bepaalde vertrouwde patronen? Er niet uit kunnen komen? Zevenblad helpt je wel! Ben jij ook zo iemand die vasthoudt aan netjes aangeschoffelde perkjes, graskantjes strak afgestoken, strak geknipte hagen en heggetjes? Zevenblad zal je uitdagen dit los te laten en de schoonheid van de natuur te aanschouwen. Ze is niet te bestrijden zonder grove maatregelen die je tuin nog verder overhoop halen. Of je moet met gif aan de slag gaan om koste wat kost je patronen in de tuin en in jezelf te handhaven.
Zevenblad helpt je die oude patronen los te laten, contact te maken met je wezenlijke Zelf. Je hoeft niet altijd met je omgeving te strijden. Het werk hier op Aarde, jouw manifestatie, is belangrijk voor een hogere ontwikkeling van de Aarde. Samenwerking met anderen, met je omgeving, verbinding maken vanuit het hart is belangrijk om dit te bereiken. Zevenblad bloesemremedie helpt je dit te beseffen en uit je onbewuste naar boven te halen. En zeg nou zelf, heeft Zevenblad geen schitterende bloempjes?Zevenblad krijgt zo beschouwd een héél andere betekenis, dat kan ik je wel vertellen. En wat bleek... Zevenblad is heel erg gezond en wordt ook wel 'armelui-spinazie' genoemd. Je kunt het blad, liefst voordat de plant in bloei gekomen is, klaarmaken als spinazie. Gedroogd smaakt het naar peterselie. Zevenblad is rijk aan vitamine C, caroteen en kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur.

Experimentje, dat zeer goed bevallen is: Indiase Tomaten-Zevenblad soep. Voor herhaling vatbaar, wat ons betreft. Benieuwd? Maak het ook eens klaar! Je zult het Zevenblad nog missen als het uit je tuin verdwijnt!


Ingrediënten om deze heerlijke soep te maken:

  • Een pan met 1,5 liter zuiver water met daarin 3 gistvrije groentebouillonblokjes.
  • Een flinke bos Zevenblad-blad, liefst zo jong mogelijk, zodat de pan flink gevuld is. Je kunt eventueel een deel ervan vervangen door Spinazie-blad, als je nog moet wennen aan de smaak bijvoorbeeld.
  • 2 uien gesnipperd.
  • 2 knoflooktenen fijngesneden of door de knoflookpers gehaald.
  • 1 eetlepel milde Indiase currypasta (Patak's).
  • 1 scheutje biologische zonnebloemolie.
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree.
  • 1/8 blok santen.
  • 1 aardappel in hele kleine blokjes.

Bereidingswijze:

Zet de pan met bouillon en Zevenblad vast aan.
Verhit de olie in een pan en roerbak de ui en knoflooktenen met de currypasta tot de uien glazig kijken. Nog even op een laag pitje door laten bakken. Vervolgens, wanneer de soep kookt, deze currymix, de tomatenpuree, de santen en de aardappel bij in de soeppan doen. Een kleine 10 minuten door laten garen.
Pureren met de staafmixer en klaar is je heerlijke soep!


Eet smakelijk!
Foto bloesem Zevenblad: http://farm4.staticflickr.com/3180/2693917662_abe36cdc9d_z.jpg
Foto blad Zevenblad: http://1.bp.blogspot.com/-PnXYWav4AUQ/T3XgWgEqyQI/AAAAAAAA-O4/XpMSFs522GA/s1600/Ground+Elder+-+Aegopodium+podagraria+21.03.12.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten