dinsdag 24 september 2013

De Adelaar - Symboliek en KrachtdierIn het Sjamanisme bij de Inca's is de adelaar één van de 4 krachtdieren bij Munay-Ki (noorden, oosten, zuiden, westen). De Adelaar is het krachtdier van het Oosten. De plaats van de opgaande Zon, de Morgenster, de plaats van hoe en wat we worden, onze bestemming.
De Adelaar beziet alles vanuit een hoger perspectief en heeft tegelijkertijd oog voor detail. De Adelaar staat voor visie, vooruitzien, helderheid en schoonheid. De energie van de Adelaar helpt om jouw beeld over je eigen leven helder te krijgen. Hij vertelt je dat een nederlaag als een ervaring te beschouwen waar je van kunt leren, dat er krachten en energieën in je sluimeren die het waard zijn gewekt te worden. Je voelt al jarenlang het verlagen achter het gordijn van je ziel te kijken. De Adelaar als krachtdier wijst je de weg tot achter de horizon. Maar hij zegt je ook je intensiever bezig te houden met het element lucht. (Misschien heb je problemen met je longen en/of luchtwegen?) Lucht staat symbool voor ruimte, ruimte voor jezelf. Neem jij voldoende ruimte voor jezelf, gun jij jezelf voldoende ruimte om jezelf te kunnen zijn?
De ogen van de Adelaar kunnen in het verleden en in de toekomst kijken en helpen ons te achterhalen waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. De grote vleugels van de Adelaar omvatten het hart en zo leert de Adelaar ons zien met de ogen van het hart. De horst van de Adelaar ligt hoog op een steile rots. Hij roept je op je spirituele weg in hogere sferen te zoeken. Je gaat werkelijk zien waar je nog amper over durft dromen. Materie verdwijnt, alles is licht en gemakkelijk te veranderen. Er is geen dualiteit en afscheiding meer. Je voelt je één met alles. Er is oneindigheid. Er bestaat geen tijd, dus je kunt iets op energetisch niveau veranderen, voordat het gestalte krijgt in de materie. Zo kun je een nieuwe wereld dromen en deze droom ook manifesteren. Je staat in je volle kracht. Boodschap van de Adelaar is tevens: heb jezelf lief zoals je anderen liefhebt!


Kernwoorden:
Kracht, moed, helderheid, overzicht, objectiviteit, geduld, verbonden met de Great Spirit (Indianen, Sjamanisme)Bronnen:
Munay-Ki (uit de sjamanistische Inca-cultuur) en '
De Heilige Man' van Gerhard Buzzi
Centrum De Quest


4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je wel Michele voor je reactie. Inderdaad een prachtig en krachtig dier in de symboliek van het leven.

   Verwijderen
 2. Van harte bedankt voor het uploaden van deze tekst. Erg behulplzaam. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan. Soms komen dit soort dingen in mijn praktijk langs en wat makkelijker gedaan dan het even online te zetten, zodat ook anderen er mogelijk iets aan hebben ;)

   Verwijderen