donderdag 26 juni 2014

Stenen vertellenHier ben ik helemaal enthousiast over...

De energetische kracht, de helende werking, van edelstenen is je wellicht bekend. Als je, net als ik, zelf al helemaal enthousiast bent over de toepassingen van edelstenen wil je dat misschien ook graag aan (je) kinderen doorgeven. Maar juist ook als je zelf nog niet zo goed op de hoogte bent en ook zelf wel meer zou willen weten over edelstenen, of wanneer je kinderen op de één of andere manier enorm nieuwsgierig zijn geworden... Om kinderen al jong vertrouwd te maken met edelstenen kun je leuke dingen doen.
Je kunt bijvoorbeeld allerlei edelstenen samen bekijken en de beschrijvingen samen opzoeken. Op het internet en in diverse boeken is veel informatie te vinden over de helende krachten van edelstenen. Maar ja, dat schrijven is dan niet toegespitst op kinderen.
Kinderen voelen veel aan en weten vaak intuïtief welke steen goed voor hen is. Vraag ze dan niet naar het hoe en waarom, ze weten het gewoon. Edelstenen werken vaak ook juist heel goed voor kinderen, omdat (vooral jonge) kinderen zich niet afvragen of dat wel kan, zo'n steen bij je dragen en profijt hebben van zijn energie.
Je kunt allerlei spelletjes bedenken met kinderen, maar soms is het toch handig om een hulpmiddeltje te hebben. Twee mooie hulpmiddeltjes:

Allereerst het boekje 'Stenen vertellen' van Ursula Dombrowsky, uitgeverij Palaysia.
Stenen vertellen hun geheimen, hun wensen en hoe ze jou kunnen helpen. Luister mee!


In dit boekje vind je natuurlijk de beschrijvingen en mooie foto's van de edelstenen, maar daarnaast ook achtergrondinformatie over de natuurlijke kristalvormen van de stenen en hun samenhang met de werking, hoe je ze met ze moet omgaan, waaronder het reinigen, hoe je ze kiest en hun toepassingsmogelijkheden. Je vindt zelfs een kinderapotheek in het boekje. Erg veelzijdig dus als kennismaking. Voor kinderen natuurlijk, maar ook voor ouders, eigenlijk gewoon voor jong en oud! Dus ook als je zelf nog niet zo veel over edelstenen weet is dit boekje een aanrader.

Beschrijving Palaysia:
Heb je ons wel eens bekeken? Heb je wel eens echt goed naar ons gekeken?
Wij stenen zijn er in alle soorten en maten en in alle kleuren van de regenboog. Wij zijn gekomen om jullie vriend te zijn.
Heb je ons wel eens gevoeld? Heb je wel eens echt gevoeld wie wij zijn?
Wij stenen hebben allen een ander karakter, andere eigenschappen en andere talenten. Net als jullie mensen. Als je ons bij je draagt, of in je buurt neerzet, kun je onze krachten in jouw leven ervaren. Zo willen wij jullie graag helpen.
In het boek 'Stenen Vertellen' vertellen we je nog veel meer, en veel uitgebreider, over onszelf, met prachtige grote foto's.

Naast dit boekje bestaat er ook nog een 'box', een doosje met daarin 56 edelsteenkaarten.Edith Hagenaar heeft deze box gemaakt naar een idee van Ruben Witbreuk.
Op deze kaarten staan 56 stenen afgebeeld. Deze stenen zijn je graag van dienst, ze vertellen je zelf op wat voor manier ze je kunnen helpen. Krijg inzicht door wat de stenen je te vertellen hebben.
Ook deze box is voor jong en oud, 'voor iedereen die blij wordt van stenen' staat er achter op de box te lezen.
Je kunt deze kaarten gebruiken als orakel maar ook als kwartet. Op de bijbehorende website vind je nog meer spelideeën.

Afijn, een heel mooi pakket om de edelstenen te leren kennen. En, wat mij betreft, niet alleen voor kinderen...

Wil je het boek en/of de box bestellen en zelf aan de slag met de edelstenen:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten