maandag 11 augustus 2014

Russische boycot Nederlandse groenten en fruit bewustwordingstriggerEen grote slag voor Nederlandse boeren en tuinders. Veel van hun afzet kunnen zij nu niet kwijt.
Allemaal heel vervelende dingen, maar wel weer dingen om ons bewustzijn te triggeren. Natuurlijk hebben onze Nederlandse boeren en tuinders qua inkomen nu niet direct iets aan dit verhogen van bewustzijn, omdat de meesten onder hen nog gericht zijn op de 'normale' manier van kweken. Zij zullen hun inkomen zien kelderen en dat gun ik natuurlijk niemand. Maar dat de economische crisis en nu ook deze boycot wel horen bij een triggeren vanuit het universum van het verhogen van ons bewustzijn, daar ben ik inmiddels van overtuigd. Deze boycot brengt ons wel weer dichter bij onszelf. Samen oplossen van problemen waar we voor komen te staan. Ik weet dat er nu mensen zullen zeggen: jij hebt makkelijk praten, jij bent geen boer of tuinder in die situatie. Dat klopt. Maar persoonlijk hebben wij thuis ook al flinke klappen gehad van de crisis en hebben wij nu totaal geen zekerheid meer qua inkomen, weten dus ook niet of wij over een paar maanden nog wonen waar wij nu wonen, zijn onze kinderen met een autistische beperking door bezuinigingen in de gezondheidszorg en overdracht naar de gemeentes niet meer verzekerd van goede begeleiding etc. etc.
Maar we schieten er niks mee op om bij de pakken neer te gaan zitten. We moeten iets doen, er moeten dingen in onze maatschappij gaan veranderen. En hoe meer mensen in zo'n situatie komen te zitten, hoe meer mensen de handen ineen zullen gaan slaan om dingen te veranderen, simpelweg omdat we niet anders meer kunnen. Hoe eerder we actie ondernemen om dingen te veranderen, hoe eerder de crisis een omslag gaat krijgen.

Groenten en fruit van eigen bodem in onze keuken... Daarmee kunnen we de Nederlandse boeren en tuinders helpen. Tenslotte gaan we nu niet méér eten, maar kunnen wel uitkijken welke producten we kopen.

Seizoensgroenten augustus:
Aardappelen, Andijvie, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Groenlof, Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla,
Maïs, Paddenstoelen, Paprika, Prinsessenboon, Pompoen, Prei, Raapstelen, Radijs,
Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Uien, Snijbiet, Witte kool, Wortelen.

Genoeg voorhanden dus van eigen bodem.Wil je nog een stapje verder...


Waarom bij voorkeur biologisch?

Koop bovendien bij voorkeur biologisch gekweekte groenten en fruit, zodat de mineralen uit eigen bodem ook in ons systeem komen. Geen kweek op zwaar bewerkte en van kunstmest voorziene grond, in kassen of zelfs boven de grond op steenwol en dergelijke... maar kweek op de 'gewone' natuurlijk ondergrond waarin Moeder Aarde ons voorzien heeft.
Belangrijk dat de mineralen uit je geboortegrond in je voeding zitten. Dit houdt ons gezond, omdat dat de mineralen zijn waar ons lichaam behoefte aan heeft. Heb je intuïtief een bijzondere band met een bepaald ander land, dat voel je wel, dan kan het zijn dat daar nog een stukje karma zit wat uit te werken is en kan het zinvol zijn wel groenten en fruit uit dat land te eten. Luister dus niet naar de 'mode', maar naar je eigen intuïtie en je eigen lichaam!

Biologische groenten en fruit bezitten bovendien stoffen die ons afweersysteem ondersteunen. Worden groenten en fruit bespoten tegen schimmels en insecten en dergelijke, dan hoeven deze planten deze stoffen niet te ontwikkelen en worden 'lui' daarin, waardoor ook wij deze aanvoer van belangrijke stoffen missen. Afgezien natuurlijk van het schadelijke gif dat gebruikt wordt. Het negatieve effect daarvan kun je eventueel met een spagyrisch middeltje in je spoelwater neutraliseren, maar beter dus biologische groenten en fruit te kopen. Ben je handig met een pendel dan kun je de Bovis-waarde van je voedingsmiddelen controleren en zo bepalen of betreffende voedingsstoffen gezond zijn voor je of niet. Zie hieronder...Waarom bij voorkeur ook nog eens dynamisch?

Omdat bij biologisch dynamische groenten en fruit rekening wordt gehouden met universele energie, waardoor zaaien, verzorging en oogst in het ritme van de natuur kan plaatsvinden, zodat de kracht van de plant optimaal benut kan worden. Tenslotte zijn wij zelf ook een stukje natuur en raken helaas in vele opzichten de verbinding met 'onze' natuur steeds meer kwijt. Alle ontwikkelingen hier in onze maatschappij hebben mijns inziens tot doel om ons uiteindelijk weer terug te brengen bij onze natuur, zodat wij meer en meer in onze kracht komen staan om ons ware Zelf hier op Aarde te kunnen manifesteren.

Wanneer je zelf in je moestuin aan de slag gaat is deze website handig, zodat je alles op een rijtje hebt:
http://nl.rhythmofnature.net/biologisch-dynamische-kalenderZelf de Boviswaarde meten:

Hiervoor heb je een pendel nodig en een Bovisschaal...

  • Maak je gedachten leeg, zeg je ego aan de kant en laat het verwachte resultaat los.
  • Houd je hand boven het te meten object (bij mensen houdt je hun hand vast).
  • Houdt de pendel boven de middenstip en vraag toestemming om te meten. Als de pendel met de klok mee draait is het antwoord 'ja', tegen de klok in is 'nee'.
  • Houdt de pendel enkele centimeters boven de buitenste cirkel, begin bij 0.
  • Beweeg de pendel rustig langs de lijn terwijl hij met de klok mee blijft draaien.
  • Bij het meetpunt zal de pendel stoppen met rondjes en in een rechte lijn naar het centrum op en neer zwaaien. Ter verificatie schuif ik de heen en weer zwaaiende pendel altijd nog iets door op de schaal om te zien of hij dan weer rondjes gaat draaien. Dan schuif ik weer terug om te zien of hij weer op en neer gaat zwaaien.

Voor waarden boven de 18000 vraag je gewoon weer toestemming om door te gaan op de cirkel en wordt 1000 dan 19000 enz.
Al doende leert men en met je ervaring ga je steeds makkelijker het gedrag van de pendel herkennen. Als de pendel hele wijde cirkels maakt, dan is dat een teken dat de energie heel intens is. Voor het resultaat is vooral een zuivere intentie van belang. Veel succesGeen opmerkingen:

Een reactie posten