dinsdag 19 augustus 2014

Sinaasappelgeur verlicht spanning gedurende de bevallingDe VNGK nieuwsbrief deze keer toont een artikel over sinaasappelgeur die de spanning verlicht gedurende de bevalling. Een zeer interessant gegeven!


Sinaasappelessence draagt van oorsprong warmte, blijheid en frisse onbezorgdheid over (Fischer-Rizzi, 1993). De aroma-therapeutische toepassing van de sinaasappel (Citrus aurantium) is breed. De etherische olie van de schil van de sinaasappel helpt onder andere bij kramp door nervositeit.

Onderzoekers van de afdeling Verloskunde van de Universiteit van Teheran hebben vanwege deze eigenschappen van de etherische olie van de sinaasappel haar werking onderzocht op angst en nervositeit gedurende de eerste fase van de bevalling. Als sinaasappelgeur bij kon dragen aan een staat van kalmte bij de vrouw, zou de bevalling vergemakkelijkt kunnen worden.

126 Vrouwen ontvingen bij aanvang van de bevalling iedere dertig minuten ofwel een gaasje op de kraagmet sinaasappelessence of wel een geurloos gaasje op de kraag. In kaart werd gebracht hoeveel nervositeit de vrouwen zelf ervoeren bij een ontsluiting van 3-4 en 6-8 cm. De vrouwen werden gevolgd tot het moment van de komst van het kindje. De APGAR-scores van het kindje werden bovendien geregistreerd.

Resultaten tonen een significant verschil aan in angst tussen de groep die de placebo ontving en de groep die ondersteund werd met aromatherapie in beide fasen van de ontsluiting. Omdat geen verschil in APGAR-scores van de baby's werd gemeten, concluderen onderzoekers dat het gebruik van deze essence gedurende de bevalling veilig is voor de foetus en de baby (Namazi, M. 2014).

HIER vind je het artikel van het VNGK vakplatform voor de natuurgeneeskundige.
Klik HIER  voor het gehele Engelstalige artikel.

Meer info over Sinaasappel etherische olie vind je HIER.
Ook mogelijkheid om deze te bestellen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten