dinsdag 13 januari 2015

MIR-Methode: Onlangs nog een spontane bloedneus gehad?


Mensen die de MIR-Methode doen, kunnen ineens bloedverlies krijgen. Dat kan zijn via een spontane bloedneus of, zoals veel vrouwen ervaren, doordat de menstruatie ineens op gang komt. Dit is niet iets om je zorgen over te maken. Wanneer je een paar keer bloed verliest, vooral in de eerste weken van de MIR-Methode, is dat omdat je lichaam aan het opruimen is. Je lichaam wil afvalstoffen kwijt.

Dat doet het lichaam via je urine, je ontlasting, via je huid, en ook door het creëren van bloedverlies. Doordat je bloed verliest, ruimt je lichaam op. De afvalstoffen die in je bloed zitten, verlaten je lichaam. Dit zijn afvalstoffen die door je cellen zijn afgegeven aan het bloed (koolzuur, melkzuur, urinezuur en ammoniak), maar ook afvalstoffen die in je bloed zitten en daar niet in thuis horen, zoals een teveel aan zware metalen van uitlaatgassen.

Wanneer je bloed kwijt raakt, maakt je lichaam weer nieuw, ‘vers’ bloed aan, dus het is een prima manier om je lichaam te schonen. Je lichaam regelt dat zelf als het nodig is. In de Middeleeuwen deden ze dit in de vorm van aderlaten: een flinke hoeveelheid bloed aftappen, zodat het lichaam zelf weer nieuw bloed aanmaakt. Dat werkte vaak goed. Soms ook niet, maar ja, dat waren de Middeleeuwen. Tegenwoordig is er enorm veel goede medische kennis en apparatuur om de toestanden in je lichaam te volgen.Hemochromatose

Een ziekte die veel voordeel heeft bij bloedverlies, is de stofwisselingsziekte Hemochromatose, ‘ijzerstapeling’. Bij Hemochromatose haalt het lichaam meer ijzer uit de voeding dan het nodig heeft, wat zich opstapelt in organen. Met name de lever kan zoveel ijzer niet meer verwerken, wat tot klachten leidt, zoals vermoeidheid, pijn in de gewrichten, afvallen en maagpijn. Deze klachten verschillen per persoon en in hoeverre de ziekte al gevorderd is.

De behandeling die bij Hemochromatose wordt gegeven, is om bloed af te nemen, zodat het bloed zich weer kan verversen. We hebben nog geen melding gehad dat de MIR-Methode bij deze ziekte werkt, maar het zou een idee zijn om het gewoon eens te proberen. Ik weet dat het een erfelijke ziekte is en echt nare gevolgen heeft. Omdat ik overtuigd ben van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam, heb ik zelfs voor deze ziekte hoop dat de MIR-Methode iets kan doen, al was het alleen maar verlichting van een paar klachten. Dat zou al zoveel fijner kunnen zijn voor mensen die deze ziekte hebben!

Ga overigens niet meteen denken dat je deze ziekte hebt. Hemochromatose is een erfelijke ziekte, dus weet je zeer waarschijnlijk al of dat in je familie voorkomt, of niet.


Tekst: Mireille Mettes, MIR-Methode
In praktijk De Witte Waterlelie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de MIR-Methode, in combinatie met andere affirmaties, met Bloesemtherapie remedies of Spagyriek essences.
Een methode die gebruikt wordt om herstel van de balans kracht bij te zetten, zowel op emotioneel, psychisch als fysiek vlak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten