maandag 6 juli 2015

Nieuwe bloesemremedie: KaasjeskruidEen zee van Kaasjeskruid dit jaar in onze kippenren.
Botanische naam: Malva sylvestris
Het zat er al aan te komen...
Deze bloesemremedie heeft zich jaren geleden al aangediend.


De energie van deze bloem kan ik op dit moment prima gebruiken en als ik nu zie welke beschrijving geboren wordt omtrent de werkzaamheid van de bloesemremedie die nu gemaakt wordt, snap ik ook waarom.

Als bloesemremedie (een remedie uit eigen productie) wordt deze gebruikt voor hen die een stapje terug moeten zetten en afstand moeten nemen tot activiteiten die hen stress en een burn out bezorgen. Meestal is het zo dat de betreffende activiteiten in eerste instantie juist veel enthousiasme bij je opriepen. Je voelde je gedreven, je had ambities op het betreffende gebied, etc. Maar geleidelijk aan is het je teveel geworden en verdween het enthousiasme en de innerlijke motivatie en het gevaar bestaat dat je uiteindelijk zelfs uitgeput raakt. Je kunt er dan vaak niet precies de vinger op leggen waar dat in zit, wat de oorzaak is van dit verschijnsel, want in wezen vind je de betreffende activiteiten nog steeds leuk en ze passen ook helemaal bij je, dus wat is er aan de hand? Het geen antwoord weten op die vraag maakt het ook zo moeilijk dingen los laten. 
Fijn voor mensen die van hun hobby hun beroep maken...


De bloesemremedie Malva sylvestris helpt je je weg te zoeken. Het gaat om die dingen die je zo graag doet en toch...
Wat jij nodig hebt: discipline om de verdieping in te gaan, om keuzes te maken, om de dingen stap voor stap te doen en te focussen, zodat je weer helemaal je pad kunt volgen dat zo goed bij je past, het pad dat spiritueel gezien ook het juiste pad is. Het pad dat je gepassioneerd volgt en dat je energie geeft. Malva sylvestris helpt je beslissingen te nemen, te kiezen en te vertrouwen in de magische stroom van het leven, zodat je vol kunt houden. Het zorgt ervoor dat hart en denken weer op één lijn komen, dat je de draad van het volgen van je intuïtie en het uitvoeren middels de ratio, weer op kunt pakken.

Sylvester = Oudjaarsavond, de avond van de afsluiting van het oude jaar, begin van het nieuwe jaar. Iets afsluiten en iets nieuws opstarten. Denk aan alle goede voornemens die dan naar voren komen. Malva sylvestris bloesemremedie helpt je de goede weg in te slaan en vol te houden.
'Malva' komt uit het Grieks en betekent 'zacht'.

Je start ergens mee, bent goed bezig, maar op een bepaald moment raak je om de één of andere reden de motivatie ergens kwijt om vol te houden.
Zo ook als je een bepaald project gestart bent, een eigen bedrijf bent gestart, een dieet bent gaan volgen, een levensgewoonte die je aan het veranderen bent, etc. Het kost je op een gegeven moment meer energie om het vol te houden, dan dat je ervan krijgt en je raakt uitgeput.
En wat te denken van een bevalling. Je bent zwanger, je geniet, maar dan... komt er zo'n punt dat je het even niet meer ziet zitten door bijvoorbeeld zwangerschapsbraken, of door de pijn bij de bevalling. Je hoort vrouwen in baringssituatie dan ook wel eens uitroepen: 'Ik wil niet meer!' Dat is het moment dat je de ondersteuning van de Malva sylvestris bloesemremedie kunt gebruiken. Op voorhand, vóór de bevalling kun je al gaan werken met Malva sylvestris om je te ondersteunen tijdens de bevalling.
Een ander voorbeeld: je gaat voor het eerst op jezelf wonen, vol goede voornemens betrekt je je eigen kamer in studentenhuis of bij een hospita of huur of koop je je eerste eigen huis. En dan... valt het allemaal even tegen, de verantwoordelijkheid die ermee gepaard gaat wordt je te groot. Je wilt eigenlijk terug naar huis, naar je ouders, maar dat wil je ook weer niet, want nu heb je voor elkaar wat je eigenlijk toch wilde? Malva sylvestris kan je ondersteunen in het loslaten van je ouders en het 'oude' leven dat je leidde, maar helpt je ook je nieuwe weg te volgen, vol te houden en stap voor stap de dingen aan te pakken die nodig zijn.

Bovenstaande zaken hebben heel vaak te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen, een angst niet goed genoeg te zijn, de dingen niet aan te kunnen.

Malva sylvestris is ook fijn als je de neiging hebt om impulsief de dingen te doen. 
Impulsief handelen betekent: doen zonder nadenken. 
Intuïtief handelen betekent: luisteren naar de intuïtie, je gevoel, (hart/ziel) de ingeving iets te doen en dan te gaan bedenken (ratio) hoe je het gaat uitvoeren, vóór je het daadwerkelijk uitvoert.
Malva sylvestris helpt je ook bij het aanpakken van de negatieve gevolgen van impulsief handelen en zet je weer op de goede weg.
Misschien ben jij wel iemand die iets overkomen is, fysiek gezien, door impulsief handelen. Wellicht heb je je verbrand of heb je huiduitslag gekregen doordat je ondoordacht iets gedaan hebt. Malva sylvestris helpt je te herstellen van die gevolgen en ondersteunt je in de neiging tot impulsief handelen, want waar komt dat toch vandaan? Waarom heb jij die neiging? Malva sylvestris helpt je los te laten en het nieuwe pad in te slaan, weldoordacht, maar wel luisterend naar de richting die de intuïtie je aandraagt.

Tijdens het maken van deze remedie komt bij mij een enorme rechtszijdige migraine-hoofdpijn opzetten en ik herken hem als komende vanuit de frustratie voortkomend uit bovenstaande omschrijving wanneer intuïtie/impuls vanuit het voelen en ratio/denken niet op één lijn zitten en de twijfel over mijn vaardigheden weer de kop op steken.
Ook pijn in mijn rechtervoet... Niet goed geaard zijn, speciaal op rationeel gebied, logisch als je niks kunt manifesteren, de stappen niet kunt zetten die je zou moeten zetten om vanuit de intuïtie, de impuls, rationeel je plannen uit te werken.
De remedie werkt in die zin dus ook aardend.

De essence van deze plant wordt ook gebruikt in de Spagyriek alchemistische plantgeneeskunde. Die essence is gemaakt van de hele plant, waardoor de inzetbaarheid op alle niveaus mogelijk is: lichaam, geest én ziel.
In de bloesemtherapie maken we gebruik van de bloemen van de planten, waarmee we op zielsniveau kunnen werken. Dat heeft z'n doorwerking zeker ook op fysiek niveau, omdat we daarmee op de oorzaak van de problemen inspelen. Is er echter een fysieke aanvulling nodig in de vorm van bepaalde mineralen en dergelijke, dan is een aanvullend Spagyriek complex fijn.


Uiteraard ga ik deze bloesemremedie nu eerst zelf gebruiken. Ik hou jullie op de hoogte...


Meer over bloesemremedies vind je HIER.
In praktijk/atelier De Witte Waterlelie wordt gewerkt met deze bloesemremedies. De bloesemremedies uit eigen productie worden pas aan cliënten/cursisten gegeven na een gedegen proefperiode van zelf gebruiken.
http://wittewaterlelie.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten