maandag 10 augustus 2015

Wandelen op de Grebbeberg, RhenenGisteren een heerlijke wandeling gemaakt over de Grebbeberg, Rhenen. Deze wordt ook wel Heimenberg genoemd.
Over de Grebbeberg is veel te vertellen, een stukje daarvan kun je lezen op wikipedia.
Er zijn bronnen die vermelden dat de Ringburgwal op de Grebbeberg teruggaat naar de Kelten en als ik daar op die berg ben kan ik dat ook wel voelen. De Oude Kracht is op veel plaatsen echter overspoeld met energieën van strijd en hebzucht. Maar duidelijk wel gevoeld door velen als een krachtplaats, anders was deze niet zo lang en zo intensief benut. Een mooi plekje dus om de Oude Kracht in en via jezelf weer op te roepen en deze is daar ter plekke ook wel weer aan het versterken. Er zijn inmiddels weer prachtige plekken te bewonderen en dus mooie plaatjes te schieten. Door op de foto's te klikken, zie je ze groter.


Fraai Haarmos - Polytrichum formosum:

Konikpaarden in de Blauwe Kamer


Op de website leylijnen.com vind je meer informatie over ringwalburgen en hun energie.
Het grappige is, dat in het midden van de ringwalburg op de Grebbeberg een Meidoorn groeit die nu totaal omgeven is door een Bramenbosje, waaraan op dit moment heerlijke bramen groeien, waar wij dan ook even lekker van gesmuld hebben.
Ik ben vergeten foto's te maken van de ringwalburg en het Bramenbosje, het was gisteren ook erg druk met bezoekers daar, vanwege de Konikpaarden in de Blauwe Kamer die vanaf het uitkijkpunt goed te zien waren, dus alle reden om nog een keer terug te gaan.

Routebeschrijving: https://www.utrechtslandschap.nl/routes/wandelen/grebbeberg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten