woensdag 30 september 2015

Aarden
The Mud Maid in The Lost Gardens of Heligan, UK, 2013Aarden is belangrijk.
Vooral als je hooggevoelig bent en veel uit je omgeving opneemt is goed geaard zijn belangrijk.
Maar in wezen is dit voor iedereen belangrijk. Want wie niet goed geaard is, kan zichzelf niet goed manifesteren. Dat uit zich bijvoorbeeld in het niet goed vorm kunnen geven van je leven, niet weten hoe je je leven vorm wilt of kunt geven, het op orde kunnen houden van je huishouding, je financiën, je werk. Het is de basis van je leven, je fundering voor het leven hier op Aarde. En vooral in de huidige ontwikkelingen in de maatschappij kom je vele uitdagingen tegen. Houden we nog vast aan oude patronen, structuren en verwachtingen, of kunnen we het leven een heel nieuwe vorm geven?

Veel mensen die met hun bewustzijnsontwikkeling bezig zijn komen het 'euveltje' tegen dat ze zich niet meer 'thuis' voelen in de huidige maatschappij van streven naar materie, geld en macht, niet meer thuis voelen in een prestatiegerichte maatschappij, maar de verdieping in willen. Er is toch meer...
Maar met het verhogen van je eigen bewustzijn, heb je mogelijk de neiging de aandacht te verleggen naar het psychisch / emotionele, het spirituele en wordt het fysieke aspect van het leven een beetje vergeten... 
Nou, daar zorgt je lichaam dan wel weer voor, met klachten die de kop opsteken. En niet te vergeten deze maatschappij zodat je dat niet kúnt vergeten. Velen raken hun baan kwijt, of voelen een diepe ontevredenheid met hun werk, willen hun leven anders inrichten, maar voelen zich nog teruggehouden door de 'ouderwetse' normen van de maatschappij. Lastig... zeer lastig... om daar je weg in te vinden. Toch is het mogelijk. 

Op de eerste plaats: geld is niet vies hoor! Geld is ook niet de boosdoener van alle ellende. Nee, geld is wat het is, een ruilmiddel, een middel om jouw diensten betaald te krijgen, zodat jij in ruil voor je diensten weer gebruik kunt maken van diensten van anderen. Alle aspecten van hebberigheid, machtswellust, en dergelijke dingen komen niet door geld. Was er geen geld geweest, dan was er wel iets anders geweest, waarin men de hebberigheid had kunnen beoefenen. Bedenk: met geld kun je prachtig mooie dingen doen, dus wat is er verkeerd aan? Het is wat ermee gedaan wordt...
Ikzelf ben opgevoed met de instelling mijn handen te moeten wassen als ik aan geld gezeten had, want 'geld is vies'. Jij? Hoe ben jij opgevoed? Misschien speelt daar nog zo'n oud stukje in mee in jouw omgang met geld? Moest jij, net als ik, iedere cent die eruit ging verantwoorden (een zakgeldboekje bijhouden)? Want ik moest me terdege bewust worden van de waarde van geld. En werd dat nog nagekeken ook? Voelde je je gecontroleerd en hing geld daardoor samen met controle en mogelijk afkeuring van een ander over jouw uitgaven, over jouw gedrag dus? Was er sprake van iemand die de macht had over jou en jouw geld? Had je misschien door het commentaar het gevoel dat je het niet goed deed? Velen van mijn generatie en ouder hebben zoiets meegemaakt - logisch als je ziet wat een ervaringen onze (groot)ouders hebben meegemaakt in en vlak na de oorlog in armoe-tijden - wat maakt dat geld zo'n beladen onderwerp is geworden en dat patroon geven we dan even zo vrolijk aan onze kinderen door... Als reactie komt er dan zo'n tegengestelde actie: geld ondoordacht uitgeven. De 'geld moet rollen' - instelling. Sparen? Je leeft toch nu? Wie dan leeft wie dan zorgt... 
Wat zou je denken van een middenweg? De weegschaal slaat dan de ene, dan de andere kant door, om ergens in het midden uiteindelijk een balans te vinden.

Dan nog zoiets... sta jij open voor ontvangst? Voel jij jezelf genoeg waard om te mogen ontvangen? Om rijkdom te mogen ervaren en ontvangen?
Anders omgaan met geld, een andere basisinstelling innemen, het klinkt zo gemakkelijk, maar vele uitdagingen op ons pad hebben simpelweg te maken met deze leerschool over het aardse aspect en daar hoort geld bij en dat is helemaal niet zo makkelijk...

Iedereen in de hele samenleving heeft deze lessen aan te gaan, het aardse aspect is namelijk een aspect van materie, van puur fysieke dingen en dus ook van het in de materie neerzetten, jezelf en jouw ideeën manifesteren.
Op dit moment zie je steeds meer initiatieven om anders om te gaan met de inrichting van het leven in respect met Moeder Aarde. Je ziet steeds meer mensen zich bezighouden met bewustwording, met meer in harmonie met de natuur samenleven. Duurzame vormen van bedrijfsvoering en producten komen er op de markt, die daaraan gehoor geven. En ja, niet altijd vanuit een ideële instelling, maar nog steeds omdat de markt erom vraag en het dus marketingtechnisch interessant is, maar je ziet wel steeds meer evenwicht komen in duurzaam leven en ondernemen. Het gaat voor je gevoel misschien nog niet snel genoeg, maar er is beweging en dat is belangrijk! Ergens komt dat omslagpunt dat wat jij wilt, jouw manier van in het leven staan, mogelijk héél normaal is geworden en de oude patronen van de maatschappij losgelaten worden. Het heeft tijd en ontwikkeling nodig... Bedenk dat dit een evolutiestap is en dat proces is niet in één of twee jaar totaal afgewikkeld. Jij bent een belangrijk onderdeeltje in het geheel en kunt bijdragen aan het geheel.

Als je eenmaal in dit stadium van de evolutie je voetstappen op een bewustwordingspad zet, loop je vroeger of later tegen dit euveltje op. Je 'past' als het ware niet meer in de samenleving zoals die op dit moment functioneert. Maar ik heb goede hoop dat dat allemaal gaat veranderen, want er komen steeds meer mensen zoals jij en ik en daar kan men uiteindelijk niet meer omheen. Sterker nog, in ieder mens gaat die verandering plaatsvinden. Is het niet in dit leven, dan wel in een volgend leven. We zien de verandering nu nog bij een minderheid van de mensen, hoewel toch een gestaag groeiende minderheid, maar uiteindelijk moet iedereen gehoor geven aan de roep van de evolutie, een verhoging van het bewustzijn. Want met deze ontwikkeling die ieder mens doormaakt verandert het collectief bewustzijn en hoe meer mensen daaraan bijdragen, hoe eerder ook de anderen uit deze veranderde bron van collectief bewustzijn kunnen tappen.
De kosmische energie is daar deze maand ook enorm krachtig op gericht. Er komen voor velen heel oude stukken emotioneel beladen thema's naar voren. We denken wellicht dat betreffende stukje 'al gehad' te hebben, maar nee, ze komen nog een keer langs. Het heeft alles te maken met verwerking van oud karma, tot in de finesses. Een uitje dat afgepeld wordt, eerst de buitenste schillen en zo steeds dichter naar de kern toe. En janken... er vloeien heel wat tranen bij menigeen deze dagen. Of mensen moeten veel plassen... Allemaal emoties die losgelaten worden. Laat gewoon stromen, laat gaan, laat los. Mensen hebben last van onrustige nachten, intense dromen, etc. Wetende dat dit vanuit de kosmos aangestuurd wordt en nodig is om 'schoon schip' te maken, is het wat makkelijker te dragen misschien. Je eigen helingsproces is heel belangrijk op dit moment.
Het is belangrijk het grote geheel in ogenschouw te blijven houden. Alle ontwikkelingen die we doormaken zijn nodig, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensheid in totaal, voor de samenleving. Jouw pad is op dit moment een voorbeeld voor de rest. Jouw helingsproces is een voorbeeld voor de rest, want je zult meer en meer jezelf worden en dat maakt dat je je gelukkiger voelt, beter in je vel zit en gaat stralen. Dat werkt natuurlijk aanstekelijk, maar anderzijds kan het ook her en der verzet geven in de buitenwereld, maar juist ook in de binnenwereld, in jezelf, want wie wil er nou 'anders' zijn? We willen allemaal graag aansluiting met anderen. Soms moeten we compromissen sluiten om niet te ver buiten de samenleving (buiten familie- en vriendenkring) te komen staan. Bedenk ook, dat je alleen verandering in de samenleving kunt teweegbrengen als jouw voorbeeld zichtbaar is. Dat vergt best iets van ons. In wezen moet je vanuit je eigen ervaringen meteen een inzicht ontwikkelen hoe om te gaan met mensen die nog in het oude patroon zitten. Je kunt ze niks opdringen, je kunt alleen maar 'jouw ding' doen en in je kracht gaat staan. Stralen werkt écht aanstekelijk. En daar zijn velen goed mee bezig. Eigenlijk moeten anderen er uiteindelijk niet meer omheen kunnen en jou vragen 'hoe doe je dat toch'?Vier Beuken op de ringwal om Avebury, UK, 2013
Een prachtig en krachtig wortelstelsel is hier zichtbaar!
Als je daar staat of erop gaat zitten wordt je meteen naar de Aarde getrokken.Nou is het voor je persoonlijke ontwikkeling en gezondheid dus nodig dat je naast een bewustzijnsontwikkeling zorgt dat je héél goed geaard bent. Geaard zijn is belangrijk om je leven vorm te geven, maar ook om alle invloeden van buiten, die jij als negatief ervaart, af te voeren en van je af te laten glijden. Geaard zijn is tevens belangrijk om lichaam, geest en ziel met elkaar in evenwicht te brengen en houden.
Hoe doe je dat dan?

Je kunt fysiek je lichaam ondersteunen met bijvoorbeeld mineralen. Mineralen zijn ontstaan in de Aarde en vertegenwoordigen daarmee het Aarde-aspect in ons systeem en zijn in wezen nog belangrijker dan vitaminen. Een goede mineralenhuishouding is voorwaarde voor het opbouwen van een goede vitaminenhuishouding. Ikzelf maak gebruik van een mineralencomplex uit de Spagyriek.
Uiteraard kun je ook kiezen voor andere vormen van fysieke aanvulling, bijvoorbeeld in de vorm van fytotherapeutische of orthomoleculaire aanvulling, maar daarvoor moet je bij iemand anders zijn voor advies. Wat betreft de Spagyriek en Bloesemtherapie kun je bij mij terecht.
Ook edelsteenremedies kunnen namelijk op dit fysieke aanvullingsaspect vanuit de Bloesemtherapie inspelen. Werkende in de bloesemtherapie met een persoonlijk afgestemde combinatie kun je een samenstelling maken die de volgende aspecten in zich draagt:
1. fysieke aspect: edelsteenremedies
2. geestelijk/emotionele aspect: bloesemremedies
3. zielsaspect / spirituele aspect: omgevingsremedies.
Bedenk echter dat edelsteenremedies dus puur katalyserend werken en niet daadwerkelijk fysiek aanvullen. Daar moet je toch écht de Spagyriek essences voor hebben.
Maak je gebruik van de MIR-Methode, dan stimuleer en verbeter je, net als bij de katalyserende werking van edelsteenremedies de opname van mineralen uit je voeding. Je lichaam gaat veel efficiënter werken.

Daarnaast kun je de volgende visualisatie toepassen. Lees hem eerst een keer rustig in zijn geheel door, zodat je weet wat er gaat gebeuren. Zoek daarna een plek waar je niet gestoord wordt, telefoon en andere mogelijke verstoringen uit of uit de buurt en lees de visualisatie daarna stapsgewijs nog eens door. Rustig, Zin voor zin.


Visualisatie:

Ga zitten op een stoel. (Actieve houding, zodat je niet in slaap valt.)
Rechte rug, kruintje omhoog, voeten plat op de grond.
Adem een keer of drie diep en volledig in en uit, adem tot onder in je buik,
in door je neus en rustig weer uit door je mond.
Adem daarna rustig door.
Breng je aandacht naar je voeten.
Stel je nu voor dat je voeten wortel schieten, de aarde in, helemaal naar de kern van de aarde.
Voel de stevige verankering.
Misschien wil je je wortels dikker of dunner maken, wat voor jou prettig, stevig en 'geaard' voelt.
Stel je nu voor dat alle door jou als negatief ervaren energie, die in jouw systeem is blijven hangen, begint te stromen naar de aarde, Moeder Aarde kan het allemaal verwerken, laat maar stromen.
Laat alle negativiteit wegstromen,
vanuit je voeten naar de aarde,
vanuit je enkels via je voeten naar de aarde,
vanuit je onderbenen, schenen, via je enkels en je voeten naar de aarde,
vanuit je knieën, via je onderbenen, schenen, enkels en voeten naar de aarde,
vanuit je bovenbenen, via je knieën, onderbenen, schenen, enkels en voeten naar beneden naar de aarde,
laat maar wegstromen,
en zo ga je je hele lichaam af, steeds hoger... je onderbuik, je bovenbuik, borst, schouders, hals, hoofd, neem alle delen van je lichaam aan de voorkant mee,
je schouders, bovenarmen, ellebogen, onderarmen, polsen, handen, vingers (één voor één desnoods),
en daarna aan de achterkant weer naar benden...
vanaf je schouders, je bovenrug, onderrug, je billen, bovenbenen, knieholten, kuiten, hakken, voetzolen, tenen.
Je kunt je nu steeds lomer gaan voelen, steeds vermoeider misschien wel, zwaarder....
Stel je nu voor dat je kruin een luikje is en opengaat.
Stel je nu voor dat een prachtige witte lotus van daaruit tot bloei komt. Haar wortels helemaal door jou heen, door alle delen van je lichaam, verankerd in de aarde, jouw wortels.
Stel je nu voor dat er een helder wit licht vanuit de kosmos komt dat door de witte lotus opgevangen wordt en door alle wortels, alle energiekanalen, alle zenuwbanen, alle bloedvaten, door je heen stroomt en een weg vindt in verbinding met die aarde.
Eventueel neemt dit witte licht nog wat onzuiverheden mee en helpt je afvoeren naar Moeder Aarde.
Voel hoe je steeds meer en meer doordrongen raakt van energie, door dat witte licht.
Je gaat je misschien lichter voelen, opener, ruimte om te ademen, om te Zijn, om jezelf te Zijn! Vol energie!

Wanneer deze visualisatie beëindigd is, weet dan dat je altijd van dit beeld gebruik kunt maken om jezelf vrij te maken van negatieve energie.
Je kunt proberen negatieve energie buiten te houden, met het visualiseren van een witte of gouden bol om je heen, maar het ophouden van deze visualisatie kost moeite en er zal toch het één en ander binnen komen. Weet dan dat je met deze visualisatie van de witte lotus al die negativiteit weer af kunt voeren en jezelf kunt vullen met goed voelende energie die je helpt je meer en meer in je kracht te zetten!
Laat nog even de kosmische en helende energie bewust door je heen stromen, het is er altijd!
Je hoeft 'alleen maar' je aandacht erop te richten.

Breng nu je aandacht weer terug naar je voeten.
Voel de geaardheid, de kracht van Moeder Aarde, die aan je trekt,
die je vanonder, door je voeten, door je onderbenen, steeds verder omhoog..., helemaal vult met échte power.

Dit is het contact dat je altijd heel snel op kunt roepen.
In welke situatie je ook verkeerd...
Zet je voeten plat op de aarde en maak contact, laat die wortels groeien, tot ze voor jouw gevoel stevig verankerd zijn.
Het is als de aardedraad in de elektrische schakeling, alle overspanning wordt afgevoerd naar de aarde.

Neem dit mee als je weer helemaal terug komt in het hier en nu.
Beweeg je weer een beetje,
gaap een keer goed door als je daar behoefte toe voelt.

BEN JE ER WEER?
WELKOM opnieuw hier op Aarde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten