dinsdag 29 december 2015

Verwezenlijk je dromen met dit stappenplan


In de nieuwsbrief van uitgeverij Altamira kwam ik een interessant artikel tegen.
Het boek waarnaar verwezen wordt in dit artikel is al eerder naar voren gekomen op dit blog: 'Retreat Yourself, doorbreek je dagelijkse rituelen'. Nu komt dit boek dus weer langs in een ander artikel van de uitgever. Aangezien cliënten in mijn praktijk vaak vragen naar een manier om hun 'passie' te vinden, naar een manier om hun dromen te verwezenlijken, wil ik dit artikel van Altamira graag met je delen, wetende dat dit een euveltje is waar veel mensen mee worstelen.Zelfontplooiing, het ontwikkelen van talenten en kwaliteiten, kan helpen bij het vinden van een nieuwe richting in het leven.
Veel mensen vinden het moeilijk of eng om naar hun gevoelens en verlangens te luisteren. Dat komt vaak door verwachtingen van onszelf, maar ook van familie, vrienden of collega’s. Omdat we onszelf en onze omgeving niet willen teleurstellen, luisteren we niet goed meer naar wat we zelf eigenlijk willen. Daarbij is het niet zo makkelijk om je hart te volgen: je moet keuzes durven maken en obstakels overwinnen.

Durf
Wat heel belangrijk is: durf! Durf écht naar jezelf te luisteren. Door naar je hart te luisteren, het uit te spreken naar jezelf en durf het te delen met anderen. Maar durf ook vooral uit je comfortzone te stappen. Stap uit je veilige cirkeltje en ga dingen aan waar je vaak voor uit de weg gaat. Op die manier gaat je passie echt leven. Zo ontdek je dus steeds beter wat echt bij jou past (en wat niet).

Stappenplan
Je dromen werkelijkheid laten worden is iets waar veel mensen naar verlangen. Die dromen kunnen groot zijn zoals een gezin stichten, of klein zijn zoals meer tijd voor jezelf maken. Met dit stappenplan uit het boek 'Retreat Yourself' van Willemien van Egmond, kom je in 5 stappen dichter bij het verwezenlijken van je dromen.

1 Ontdek wie je bent
Wat is aangeleerd en opgelegd en wat doe je echt vanuit jezelf? Wie ben je eigenlijk? Het kan heel spannend zijn om hier naar op zoek te gaan. Een leuke manier om erachter te komen wie jij bent is door al je eigenschappen op te schrijven. Pak een groot vel en schrijf de woorden op, door elkaar heen. Wat belangrijk is schrijf je extra groot op. Belangrijk is hierbij om je intuïtie te volgen.

2 Ontdek je passie
Soms vergeten we te dromen en te fantaseren. Terwijl dit juist zo belangrijk is om te ontdekken waar je passie ligt. Vraag jezelf af wat je voor jezelf doet en voor je eigen geluk. En wat je misschien doet voor een ander of om aan iemand anders zijn verwachtingen te voldoen. Laat hierbij alle angsten en vooroordelen los en doe waar jij blij van wordt. Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht?

3 Zet je dromen op papier, maak ze zichtbaar
Zeg hardop wat je wilt doen of bereiken. Zorg ervoor dat hier wel realistisch in blijft. Zet kleine stapjes. Maak een lijst met alle concrete stappen die je moet zetten. Wat brengt jou dichter bij je doel? Een cursus, opleiding of misschien gewoon een koffie afspraak met iemand? Ga naar workshops, lees boeken en blogs over onderwerpen die je inspireren. Geef jezelf ruimte en tijd om te ontdekken wat je wilt veranderen.

4 Visualiseer
Zet je dromen om in beelden. Dit werkt heel goed omdat het in beeld echt tot leven komt en vorm krijgt. Verzamel beeld uit kranten en tijdschriften waarvan je denkt: dat wil ik bereiken. Plak deze kaarten, stukjes tekst of wat dan ook op een vision board. Doe dit net zo lang totdat je het compleet vindt. Plaats het complete visionboard ergens waar je het vaak ziet. Op die manier krijgen je verlangens bewust en onbewust steeds meer aandacht.

5 Laat je niet ontmoedigen
Je zult tijdens het verwezenlijken van je dromen altijd weerstand krijgen. Weerstand vanuit je omgeving bijvoorbeeld. Soms begrijpen mensen je niet of zijn ze jaloers. Laat je hierdoor niet ontmoedigen. Misschien zal je tijdens het proces af en toe aan jezelf twijfelen. Besef dat angst een van de sterkste emoties is, maar ook een slechte raadgever. Durf en heb vertrouwen in jezelf. Geef niet zomaar op. Blijf hoe dan ook luisteren naar jezelf en geloof in je doel en passie!

Tip
Zoek de natuur op. De stilte kan je helpen om naar je gevoel te leren luisteren.
Wil je meer lezen? In 'Retreat Yourself' helpt Willemien van Egmond je met inspirerende verhalen, oefeningen en ideeën die jou kunnen helpen in de zoektocht naar het verwezenlijken van je dromen.

Behalve met behulp van dit soort oefeningen die in een boek als dat van Willemien van Egmond aangegeven worden, en waar nog vele andere boeken zich mee bezig houden, kan ik je vertellen dat het hebben van een 'missie' in het leven bijna cruciaal is voor een gevoel van Wel Zijn in je leven. Mensen zonder 'missie', zonder doel, zijn er eigenlijk niet, maar het is zaak dat je je bewust bent van je 'missie'. Iedereen, ieder leven, heeft namelijk een doel. Je kunt je wel behoorlijk 'doelloos' voelen, omdat je dat doel niet kent. Het is belangrijk te ontdekken wat het doel van jouw leven hier op Aarde is. Daarmee kom je op het levenspad wat voor jou bedoeld is en ondanks tegenslagen, uitdagingen en andere zaken die je daarvan af zouden kunnen houden, die je af zouden kunnen leiden van dat pad, is het toch het levenspad waar jij, als je je er met overgave aan wijdt, het gelukkigst van wordt. De insteek maken dit levenspad te vinden is belangrijk voor een gevoel van Wel Zijn, maar besef ook dat dit invloed heeft op je gezondheid. In de MIR-Methode komt dit dan ook duidelijk naar voren in stap 9 'Missie verduidelijken'.
Voel jij je 'doelloos'? Wil je jouw missie vinden en daarmee aan de slag dan raad ik altijd aan de MIR-Methode toe te passen en wellicht kun je daarnaast bloesemremedies gebruiken om je te ondersteunen in je zoektocht, zodat je die 'missie' ook echt gaat vinden. Bewust worden van wat je missie is, is dus een belangrijk iets. In de workshop 'Missie verduidelijken' komt dit thema aan de orde en krijg je handvatten om hiermee aan de slag te gaan. In deze workshop werken we met numerologie, MIR-Methode en bloesemremedies.
De eerstvolgende workshop 'Bewust Zijn: Missie verduidelijken' is misschien iets voor jou.
Wanneer deze is vind je in de AGENDA van praktijk De Witte Waterlelie.

De eerstvolgende workshop is op donderdag 18 februari 2016 van 9.30 tot 12.30 uur.
Aanmelden kan via 


email: dewittewaterlelie@gmail.com
of
telefonisch: 06-51900040


Houd de agenda in de gaten voor recentere data. In de agenda staan, indien al gepland, de groepsgewijze workshops, wil je individueel met deze workshop aan de slag, dan kan dat ook. Neem dan gewoon even contact op voor een afspraak.

Wil je het boek 'Retreat Yourself' of het boek of cd's van de MIR-Methode bestellen:


Het boek 'Waarom ben ik in Vredesnaam op aarde?' van Mireille Mettes, is nog niet via bol.com te bestellen, maar wel op de site van de MIR-Methode


Geen opmerkingen:

Een reactie posten