donderdag 28 juli 2016

Het leven, spiegel van je (Innerlijk) Kind


Kippenvelmomentje... niet?

Kijk jij wel eens in de spiegel en kun je jezelf dan nog zien als kind?
Kijk jij wel eens in de spiegel en zie je jezelf als spiegel van je Innerlijk Kind?
En wist je dat jouw kind (in dit filmpje zou dit ook vader en zoon kunnen zijn) ook een spiegel is van jouzelf op die leeftijd? Jouw kind houdt jou een spiegel voor, een spiegel waarin je jezelf kunt zien.

Dat wat jij in deze wereld ervaart, hoe jouw leven eruit ziet, wat je doet en zegt en wat je niet doet en niet zegt is een spiegel van alle ervaringen en bijbehorende emoties die jij als kind meegemaakt hebt.
Het zijn de levenslessen van de ziel die je te leren hebt in dit leven, die maken hoe jij reageert, hoe jij handelt, hoe jij denkt.
Al die emoties die jij als kind ervaren hebt bepalen hoe jij nu in dit leven staat.
Ben je gaan handelen naar je gekwetst zijn?
Ben je meegegaan in de terneer halende invloed ervan?
Of ben je er juist sterker door geworden en heb je die andere kant van de wipwap opgezocht?
Heb je je verzet tegen die negatieve invloed, ben je gaan compenseren, misschien wel over-compenseren?
Maar misschien ook heb jij de middenweg al gevonden, in respect voor wie jij bent, voor je ware aard, in respect voor jouw natuur.
Misschien heb je juist aanmoediging en positieve feedback ervaren in je kindertijd en ben je die weg gevolgd. Mogelijk kwam je daarna dan de grote beren op je weg tegen.
Hoe dan ook, welke weg je ook gevonden hebt... het is een weerspiegeling van de gevoelens en emoties die jij als kind beleefd hebt. Het verleden heeft je gemaakt tot wie je nu bent. Jouw verleden als kind heeft je ervaringen geboden die je op je levenspad gezet hebben, zodat jij je levenslessen, die jij als ziel wilde leren, kunt leren. Jouw ervaringen in het verleden als kind geven jou bepaalde behoeftes die je wilt vervullen, zodat je daarover alle ins en outs leert kennen, De ene kant van de wipwap en de andere kant van de wipwap. De ene kant van de weegschaal en de andere kant van de weegschaal. De Yin en Yang van jouw ervaring. De positieve én de negatieve kant van het verhaal.

Dit alles maakt dat dit filmpje, deze dans, zo binnenkomt bij velen.
Hoe kijk jij naar dit filmpje?
Welke gedachten gaan er door je heen?
Welke emoties komen er boven?
Ook nadat je gelezen hebt wat ik zojuist geschreven heb.
Kun jij de connectie al leggen tussen het nu en toen, zodat jij vrij van toen in het nu kan staan en naar de toekomst kunt bewegen? Of zijn er nog allerlei thema's die spelen die je belemmeren vrij in het nu te staan en naar de toekomst te bewegen?
Last van ziekten en aandoeningen? Last van emotionele belemmeringen?
Dat zijn signalen dat die thema's nog bestaan en je belemmeren op de één of andere manier vooruit te komen op de manier die je eigenlijk, diep in je hart, zou willen of die je vooruit laten gaan op een manier die helemaal bij je past, los van oude pijn (fysiek dan wel emotioneel) en latere pijnlijke ervaringen.

Het is de bedoeling dat we alle ins en outs leren kennen van het aangereikte thema en dat we eraan werken die balans te vinden. Dat geldt voor ons allemaal. Daarvoor zijn we mensen geworden. Zielen die een mensenjasje aangetrokken hebben om hier op Aarde levenslessen te leren die in de Andere Wereld, in de Lichtwereld, niet te leren zijn. Deze Aarde is als het ware een klaslokaal in de grote school die Universum heet.  De Aarde die materie biedt, afgescheidenheid, individualisme. De Aarde waar we niet meer als zielen één grote energie vormen zonder afgescheidenheid. Dit is de Aarde, een omgeving door God geschapen, door de grote zielencoöperatie geschapen, en gebouwd, om ervaringen op te doen die typisch zijn voor dit klaslokaal. Een klaslokaal zoals er geen andere is. En in dit klaslokaal hebben we allemaal onze eigen projecten, ons eigen huiswerk te maken. Ga jij over naar het volgende leerjaar, of blijf jij zitten? Kom je niet vooruit?

Wanneer we het leven gaan bekijken vanuit zingeving, dan krijgt alles betekenis. Dan krijgen we meer inzicht en daarmee langzamerhand ook meer overzicht. Dan vinden we verklaringen voor dingen die gebeurd zijn en gaan we sneller begrijpen wat er op dit moment gebeurt. We zijn bezig ons te ont-wikkelen van die grote wirwar aan ervaringen en bijbehorende emoties. Ont-wikkel jij jezelf?

Wil je graag meer met zingeving in het leven aan de slag?
Wil je aan de slag met de signalen die ziekten en aandoeningen je geven?
Wil je bepaalde thema's verder uitdiepen?
Wil je je verder ont-wikkelen?

Wil je meer en meer Bewust Zijn?
Neem dan contact op met De Witte Waterlelie, Angelique Moorman
via email: dewittewaterlelie@gmail.com
of bel naar: 06-51900040,
voor consulten, workshops of cursussen, zowel individueel of in kleine groepjes.
In praktijk/atelier De Witte Waterlelie wordt gebruik gemaakt van DIVERSE METHODEN om hiermee aan de slag te gaan. Misschien is er iets wat jou aanspreekt? Of laat je verrassen door de werking van een methode die je totaal nog niet kent. Wil je individueel aan de slag, dan zal tijdens een kennismaking bekeken worden welk pad op dat moment het best bij je past. Benieuwd hoe de spiegels voor jou kunnen werken?

En alle diepgaande analyse even daargelaten... Kun jij gewoon lekker genieten van dit filmpje, van de dans, van de muziek? Voel je de energie in jezelf stromen als je geniet?
Fantastisch hè, hoe deze twee (hoe knap J.T. op zo een jonge leeftijd...) deze choreografie vorm geven? Prachtig! Dansers: J.T. Church (10 jaar) en Robert Roldan. Choreografie: Travis Wall.
Heel benieuwd trouwens hoe dit kind zijn weg verder zal vervolgen, hoe hij gevolg zal geven aan zijn kindertijd, waarvan een stukje voor mij persoonlijk zeer indrukwekkend is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten