vrijdag 30 juni 2017

Koningskaars, boodschap van Moeder Natuur leren begrijpenBekijk, als je wilt, even DIT FILMPJE op facebook...
en/of lees DEZE TEKST...
(Engelstalig)


De Koningskaars... Prachtig! Staat nu ook in onze tuin heel mooi te zijn.
Deze 'Mullein' is fytotherapeutisch niet alleen puur te gebruiken voor diverse klachten zoals genoemd in het filmpje, maar ook een bloesemremedie van de FES Californische bloesemremedies.

Indicatie: Je innerlijke stem niet kunnen horen; morele zwakte en verwarring, besluiteloosheid; leugen of bedrog naar jezelf en anderen.
Door inname van de bloesemremedie zul je op zielsniveau werken aan in het filmpje genoemde fysieke klachten (zoals hoesten, vastzittend slijm, bij milde luchtwegaandoeningen) en daarmee werk je van vanuit de diepte aan het oplossen van een probleem dat zich weliswaar fysiek uit, maar van oorsprong emotioneel/psychisch of zelfs op zielsniveau/karmisch een oorzaak kent. Wanneer we vanuit die diepte werken, kan werkzaamheid op lichamelijk niveau soms even op zich laten wachten, maar wanneer je werkt aan de oorzaak van het ontstaan van een kwaal, zul je op dat thema op tijd van duur ook resultaat behouden doordat onbewuste dingen in je bewustzijn komen, je iets kunt verwerken, iets in je gedrag kunt veranderen, waarmee je ook de situatie waarin je je nu bevindt, waardoor deze klachten zich laten zien, kunt veranderen.
Het signaal van de klacht is dan niet meer nodig en zal uiteindelijk verdwijnen.
Behalve bij hoesten, zijn slijmoplossende werking heeft de Koningskaars nog meer toepassingsgebieden en heeft bijvoorbeeld ook een werking bij Candida (tjeetje, waarom zou deze plant toch ooit in onze tuin verschenen zijn...?)

Kwaliteiten die je kunt ontwikkelen middels inname van deze bloesemremedie: een sterk innerlijk geweten, eerlijkheid, oprechtheid. Je leert bijvoorbeeld beter om jezelf eerlijk te uiten, in plaats van door hoesten aan te geven dat je iets zou willen zeggen (vaak onbewust en voor jezelf eigenlijk niet eens (precies) wetend wat er is, wat je dwarszit, een uiting vanuit je ziel van ontevredenheid bijvoorbeeld).

Jouw ziel zal eerst heel subtiel, maar bij niet begrepen worden, steeds dwingender een signaal afgeven, uiteindelijk via het lichaam, waar het knelpunt zit. Wanneer je de signalen van het lichaam leert begrijpen (esoterische betekenis van klachten), zul je beter en sneller in staat zijn je levenslessen te leren en je levensmissie kunnen vervullen. Bloesemremedies zijn katalysatoren in deze processen waardoor ze je ondersteunen op je levenspad.

Ikzelf persoonlijk geef de voorkeur aan een diepgaande aanpak van klachten, simpelweg omdat deze onderliggende patronen aanpakt waardoor ziekten kunnen ontstaan en daardoor blijvend resultaat geven en mij ondersteunen op mijn levenspad. Daarbij vind ik het mooi om te ondervinden hoe weinig we van de natuur nodig hebben (slechts druppelsgewijs) om een groot resultaat te bereiken, zonder de natuur schade te berokkenen.
Deze Koningskaars is spontaan in onze tuin komen wonen en brengt daarmee een boodschap en zal de bewoners van het bijbehorende huis en/of de verzorgers van de tuin ondersteunen in thema's die voor hen op dat moment (nog) (bewust dan wel onbewust) spelen. Leer de boodschappen van de natuur te begrijpen en je wordt heel wat wijzer over jezelf! Dus niks 'onkruid' plukken... boodschappen leren begrijpen en er iets mee doen!

Wil je met deze of andere bloesemremedies werken, neem dan contact op met http://wittewaterlelie.blogspot.nl/
Let even op de komende zomersluitingtijd van de praktijk (2017). Dus maak een afspraak nog vóór 22 juli of voor na 27 augustus.


(Disclaimer: En dan moet ik er, helaas, vanwege de huidige wetgeving even een melding bijzetten dat boven geschreven tekst gebaseerd is op een persoonlijke visie van ondergetekende, ervaringen uit het verleden, her en der geschreven bronnen en geenszins een gezondheidsclaim inhoudt.
Bloesemtherapie is trouwens prima naast reguliere zorg dan wel andere complementaire behandelingen in te zetten en zal deze ondersteunen.)